tiistai 29. maaliskuuta 2011

Laki muutos 1.5.2011, osa 2

Toukokuun alussa alkaa synnyttäjillä uudet ajat! He todellakin voivat neuvolalääkärinsä kanssa yhteistyössä päättää oman synnytyspaikkansa kotipaikkakunnan ERVA:lta. Neuvolalääkärin kanssa keskustelulla varmistetaan se, ettei esim. korkeanriskin synnyttäjät mene synnyttämään sairaalaan joka ei pysty vastaamaan riittävästi hänen ja syntyvän vauvan tarpeisiin. 

Lakimuutoksen tuoma valinnan vapaus ja siihen liittyvät asiat ovat todella vaihtelevasti neuvoloiden tiedossa. Menee varmasti pitkään ennen kuin kaikki Suomen neuvolatyöntekijät ovat saaneet asiaan kunnollisen ohjeistuksen. Siksi onkin tärkeää, että perheet ovat itse tietoisia asiasta ja osaavat kysellä oikeuksiensa perään.

Missä haluat synnyttää? -kansalaisliike on tehnyt A4-kokoisen julisteen, jonka voi tulostaa TÄÄLTÄ ja viedä esim. oman neuvolan, lähiperhekahvilan tai vaikka lastentarvikeliikkeen ilmoitustaululle. (Henkilökunnalta kannattaa kysyä lupa.) Sähköpostilla voi kysyä julistetta, jossa on muiden tietojen lisäksi lueteltu oman ERVA:n synnytyspaikat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti