perjantai 25. helmikuuta 2011

Englannin NICE-suositus

Alla on allekirjoittaneen tekemä vapaa suomennos Englannissa synnytysten hoidon perustavana olevista kansallisista NICE-suosituksesta 'Intrapartum care: care of healthy women and their babies during childbirth', sivuilta 9-10. Suosituksen on antanut NICE (National Institute for Health and Clinical Excellence) vuonna 2007 ja koko teksti löytyy linkistä http://www.nice.org.uk/nicemedia/live/11837/36280/36280.pdf

'Synnytyspaikka

Naisille tulisi tarjota synnytyspaikkavaihtoehdoiksi kotia, kätilöjohtoista synnytysyksikköä tai lääkärijohtoista yksikköä. Naisia tulisi informoida siitä
  • että synnyttäminen on yleensä hyvin turvallista sekä naiselle että vauvalle
  • että saatavilla oleva tieto synnytyspaikan suunnittelusta ei ole hyvälaatuista, mutta että vaikuttaa siltä, että naisilla jotka synnyttävät kotona tai kätilöjohtoisessa yksikössä on suurempi todennäköisyys normaaliin synnytykseen vähäisemmällä interventioiden määrällä. Meillä ei ole riittävästi informaatiota mahdollisista naiseen tai vauvaan kohdistuvista riskeistä suunniteltuun synnytyspaikkaan liittyen.
  • että lääkärijohtoisessa yksikössä on tarjolla synnytyslääkäreiden, anestesiologien, neonatologien hoito ja muu erikoisosaamista vaativa hoito mukaanlukien epiduraalipuudutus.
  • mitä palveluja on paikallisesti saatavilla, millä todennäköisyydellä tarvitaan siirto lääkärijohtoiseen yksikköön ja kuinka pitkä aika siirtymiseen kuluisi.
  • että jos jotakin menee odottamatta vakavasti pieleen kotisynntyksessä tai kätilöjohtoisen yksikön synnytyksessä, voi lopputulos olla naisen ja vauvan kannalta huonompi kuin siinä tapauksessa, että he olisivat lääkärijohtoisessa yksikössä jossa erikoisosaamista vaativa hoito on saatavilla.
  • että jos hänellä on olemassaoleva sairaus tai hänellä on ollut aiempi komplisoitunut synnytys, hänellä on korkeapi riski kehittää synnytyskomplikaatio seuraavassa synnytyksessään ja häntä kuuluisi neuvoa synnyttämään lääkärijohtoisessa yksikössä.

Kliinisen hallinnointijärjestelmän (suom huom :) 'clinical governance', eräänlainen johtokeskus, jossa on ajankohtainen tieto kaikissa systeemissä tapahtuvista synnytyksistä synnytyspaikasta huolimatta ja josta voidaan tarvittaessa saada apua seuraavalta hoitoportaalta) tulee kattaa kaikki synnytyspaikat.'

Käykäähän lukemassa dokumenttia enemmältikin, Englannissa vaikuttaisi tämän perusteella olevan arvot synnytysten hoidossa kohdillaan!

- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti