torstai 2. kesäkuuta 2011

Uusi tutkimus julkaistu!

THL julkaisi 24.5.2011 uuden synnytysten keskittämisiä koskevan tutkimuksen tulokset. 

´Synnytysten keskittäminen nykyistä harvempiin sairaaloihin ei saa tukea terveydellisistä perusteista. Juuri julkaistussa tutkimuksessa todetaan, että Suomen synnytysjärjestelmä toimii nykyisessä mallissaan hyvin. Tällä hetkellä järjestelmä perustuu vastuualueisiin ja aktiiviseen lähetekäytäntöön.

THL:n tutkimusprofessori Elina Hemmingin mukaan tulokset eivät tue ajatusta siitä, että keskittämisen lisääminen olisi eduksi äitien tai lasten terveydelle. Vaikutuksia muuhun hoitojärjestelmään ja kustannuksiin ei tässä tutkimuksessa selvitetty. ”Synnytystoiminnan lopettamisella sairaalassa voi olla vaikutuksia äitiyspoliklinikkatoimintaan ja sitä kautta äitiysneuvoloiden toimintaan, henkilöstön saatavuuteen ja kustannuksiin. Pitkät matkat ja vanhempien huoli sairaalan ehtimisestä voivat vaikuttaa epäedullisesti raskauden ja synnytyksen aikana. Nämä näkökohdat vaativat vielä lisäselvitystä”, Hemminki toteaa´ 

Lainaus on THL:n tiedotteesta, joka löytyy kokonaisuudessaan täältä:  http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tiedote?id=25573 


Tutkimustuloksista uutisoitiin monessa paikassa, kuten esim. YLEn sivuilla: Synnytysten keskittäminen ei tuo terveyttä .

************


Päivitetty lista aiemmista nettiartikkeleista löytyy TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti